Beskrajne mogućnosti U GRAĐEVINSKOJ INDUSTRIJI

Par riječi o nama

Kompanija ARKUS d.o.o. je osnovana 2016. godine u Sarajevu kao društvo za pružanje usluga iz oblasti građevinskog projektovanja, nadzora i konsaltinga. U dosadašnjem kratkom periodu djelovanja kompanije povjereni su nam različiti projekti na poslovnim i stambenim objektima čija je realizacija uspješno završena. Stručni tim inžinjera iz različitih oblasti i iskustvom na poslovima izrade idejnih i glavnih projekata visokogradnje i niskogradnje svakako su razlog da Vaš projekat povjerite upravo nama. Spoj znanja, iskustva i rad po najvišim EU standardima su naša najveća prednost.

Naša misija

Izradom kvalitetnih projekata uz pristupačne cijene našim klijentima želimo pružiti inovativne građevinske objekte u kojima će se osjećati zadovoljno i sigurno.

Naša vizija

Postati jedna od vodećih kompanije u regionu, te proširiti tržište na područje cijele Europe. Zapošljavati mlade i kreativne ljude, te uz pomoć naših stručnih saradnika pružit im priliku za napredovanje i usavršavanje.

Težnja izvrsnom kvalitetu u uslugama
koje nudimo u našem radu

Naša vizija je da se izdignemo iznad naših konkurenata u građevinskoj industriji regije time što ćemo biti prepoznatljivi po kvaliteti rada, odličnoj usluzi koju pružamo, integritetom kojim se odnosimo prema svim zaposlenicima i klijentima. Klijenti, savjetnici i vanjski saradnici će biti oduševljeni da rada se nama na bilo kojem projektu, a naši zaposlenici će biti ponosni što su dio našeg tima.

7

klijenata

15

projekata

11

eksperata

15

članova

Naše usluge

Projektovanje

Nudimo usluge projektovanja kako stambenih objekata, tako i velikih infrastrukturnih projekata. Nivo usluge seže od inicijalne prezentacije projekta krajnjem klijentu, pa do izrade kompletnog projekta u skladu sa BIM (Building Information Modeling) uz praćenje izvođenja objekta.

Nadzor

Nadzor nad izgradnjom objekta je jedna od najvažnijih karika u procesu izvođenja objekta. Mi nudimo inženjere različitih profila koji mogu odgovoriti na izazove nadziranja i najkompleksnijih projekata.

Vođenje projekata

Ukoliko je klijentu potrebno da dobije željeni produkt od faze projektovanja do faze upotrebe objekta i za to dajemo rješenje. Naš tim ima veliko iskustvo u vođenju projekata od projektovanja, pripreme kompletne dokumentacije za pripremu izvođenja, pa do preporuka u vođenju i održavanju objekata.

Spremni smo da udovoljimo
vašim zahtjevima projekta

Usluge klijentima. Mi smo odlučni da ponovo uvedemo poštenje i integritet u komercijalni, industrijski i infrastrukturni dio građevnske industrije. Danas su ove temeljne vrijednosti važnije nego ikada.

Posljednji projekti

Izgradnja tunela Karaula

Naši eksperti su pružali usluge nadzora na izgradnji tunela Karaula. Tunel Karaula se nalazi na dionici ceste Sarajevo - Tuzla i dug je 902 m. Pored tunela je izgrađen i servisni tunel ukupne dužine 475 m. Naše usluge su bile vršenje tehničkog nadzora na konstruktivnoj fazi izgradnje tunela Karaula. Tunel je pušten u promet u mjesecu septembru 2016. godine i prvi je cestovni tunel u Bosni i Hercegovini sa nadzorom saobraćaja.

Izgradnja 4 stambena objekata

Zadatak je bio da se izgrade 4 stambena objekata sa vanjskim uređenjem. Naš tim trenutno vrši stručni nadzor nad izgradnjom objekata. Izgradnja teče predviđenom dinamikom na obostrano zadovoljstvo naših klijenata i našeg tima.

Upravljanje
projektima svih nivoa kompleksnosti

Geotehnički uvjeti na mjestu izvođenja mogu igrati značajnu ulogu u određivanju ekonomske opravdanosti i izgradnje predloženih konstrukcija ili građevinskih projekata. Nudimo naše usluge za geotehničke dizajn za složene projekte, čak i za tunele na autocesti.

Kontaktirajte nas

pretplatite se na vijesti

  • Skenderija 24/I, Sarajevo, Bosnia and Herzegovina. +387 61 792 567